ETEM Logo
ETEM Logo
Zatvori
6.3.2019

ЕТЕМ БУГАРСКА РАЗДВAJАПРОИЗВОДЊУ ЕКСТРУДИРАНИХ АЛУМИНИЈУМСКИХ ПРОФИЛА

Фирма „Етем Бугарска“, ћерка предузеће компаније Viohalco SA, одлучила је да раздвоји производњу екструдираних алуминијумских профила као и додатну обраду алуминијумских профила, тако што је потписала уговор за инвестициона улагања са компанијом Gestamp.

Компанија Viohalco SA објављује, да је Одбор директора Фирме „Етем Бугарска“ једночлано АД („Etem Bulgaria"), као ћерка предузеће компаније Viohalco SA у њеном потпуном власништву, друштво за екструзију алуминијумских сегмената компаније Viohalco SA, одлучио 7. јануара 2019.године да раздвоји производњу екструдираних профила и додатну обраду алуминијумских профила за аутомобилску индустрију у два ћерка-предузећа фирме „Етем Бугарска“.

Поменута одлука ће послужити у сврху инвестиционог споразума ("Споразум"), на основу којег предузеће „Етем Бугарска“ је потписало уговор са компанијом Gestamp, водећом  светском групом, специјализованом за пројектовање, развој и производњу металних компоненти и система за аутомобилску индустрију. Као део споразума ће бити основане два заједничка предузећа, која ће се фокусирати наекструдирање и додатну обраду алуминијумских профила за аутомобилску индустрију, а у овом инвестиционом програму, у следећи три године, биће  реализовано око 30 милиона евра за инсталирње нових преса за екструзију  и опрему за додатну обраду алуминијумских профила у Бугарској.

Споразум ће ојачати позицију предузећа „Етем Бугарска“ у сектору аутомобилске индустрије и ће доказати, да ово предузеће може успешно да задовољи све већу потражњу алуминијумских производа, пратећи развој и најновија достигнућа у аутомобилској индустрији.

Наведени споразум је предмет одобрења од стране европских и турских регулатора за заштиту конкуренције.

О КОМПАНИЈИ VIOHALCO

Viohalco је белгијска холдинг компанија у низу водећих компанија металске индустрије у Европи. Иста је регистрована на Euronext Brussels (VIO) као и на Атинској берзи (BIO). Kомпанија Viohalco je специјализована за производњу производа од алуминијума, бакра, челика и челичних цеви као и за производњу каблова, и иста је посвећена одрживом развоју квалитетних и иновативних производа, решења и производа додате вредности. Са производним погонима у Грчкој, Бугарској, Румунији, Русији, Аустралији, Бившој Југословенској Републици Македонији, Турској, Великој Британији и Холандији, предузећа компаније Viohalco заједно остварују годишњи приход од 3,7 милијарди евра. Портфолио компаније Viohalco обухвата специјализовани сегмент за технологије и R&D, као и активности за рециклажу и услуге управљања отпадом. Осим тога, компанија Viohalco и њена предузећа  поседују инвестициона улагања у некретнинама, углавном у Грчкој, која остварују додатне приходе својим комерцијалним развојем.

POGLEDAJTE SVE VESTI

Other News

28.11.2019

ПЕТА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ФАСАДА ЕТЕМ-А ОКУПЉА СВЕТСКА ИМЕНА ИЗ АРХИТЕКТУРЕ

Архитекта Мирон Мутиjаба представио је прву зграду егзоскелета у слободном облику на свету
Read more
21.11.2019

ЕТХЕМ УКЉУЧУЈЕ HYLINE СИСТЕМЕ У СВОЈ ПОРТФОЛИO

Компанија ће бити ексклузивни представник бренда за југоисточну Европу
Read more
12.9.2019

ПРЕДСТОЈИ ПЕТА МЕЂУНАРОДНА ЕТЕМ КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ФАСАДНОГ ИНЖИЊЕРИНГА

Дигитализација и аутоматизација у архитектури ће бити један од најважнијих елемената програма
Read more
7.6.2019

ЕТЕМ ЈЕ ПОСТАО ЧЛАН САВЕТА ВИСОКИХ ЗГРАДА И ГРАДСКОГ СТАНИШТА „ЦТБУХ“

ЕТЕМ се званично придружио међународном професионалном удружењу „Савет високих зграда и градског станишта“
Read more