ETEM Logo
ETEM Logo
Zatvori
6.3.2019

EТЕМ УСПЕШНО СЕ ПРЕДСТАВИЛА СА ПРОЈЕКТОМ „InDeWaG“ НА "ДАНИМА ЕВРОПСКЕ ИНДУСТРИЈЕ"

PROČITAJTE VIŠE

Компанија ЕТЕМ је успешно представила пројект InDeWaG на  "Данима европске индустрије", у организацији Европске комисије у главном граду Европе - Бриселу. Овај догађај, који се одржао 5. и 6. фебруара имао је у циљу да покаже како индустријска политика ЕУ је од користи европским грађанима и да дефинише будуће трендове и функционирајућу политику у различитим секторима.

На посебно организованом сајму, у оквиру "Дана европске индустрије", представљени су најинтересантнија и најиновативнија решења и пројекти, који су финансирани из програма Европске комисије. На кључној локацији је представљен пројекат InDeWaG за иновације у фасадним решењима, у којем главну улогу има стручни тим компаније ЕТЕМ.

ЕТЕМ учествује у конзорцијум InDeWaG-а (Industrial Development of Water flow Glazing), у коме низ универзитета и истраживачких института из земаља као што су Немачка, Шпанија и Бугарска удружују снаге заједно са индустријским партнерима из тих земаља, како би развили у индустријским размерама новe фасаднe системe за нулте енергетске објекте (nZEB).Идеја пројекта InDeWaG је значајно смањење трошкова одржавања, јер ће ова врста објеката бити неопходно до краја 2020. године.

InDeWaG је иновативна разрада у области фасадног дизајна и има за циљ стварање система застакљења са циркулацијом протока воде, који је уграђен у системима за фасадне елементе и зидове за преграђивање. "Водени системи застакљења" ће се користити за фасадне системе и унутрашње зидове за преграђивање, чиме ће се смањити трошкови грејања, вентилације и климатизације.

У 21. веку пред човечанством стоји изазов глобалних климатских промена, који  захтевају одрживу градњу и потпуно нови облик градске средине. Данас постоји растућа потреба за решења која ће се примењивати у будућим пројектима у циљу изградње објеката, који ће пружати не само већи квалитет живота њихових станара, него и  хармонију са животном средином. У том контексту, фасаде су привилеговане компоненте једног објекта, које могу понудити разноврсна решења. Тачно такво високо технолошко решење је InDeWaG

Пројект InDeWaG је освојио посетиоце овог догађаја, који је окупио више од 1800 учесника - представника различитих сфера индустрије, националних и регионалних власти, синдиката.

"Дани европске индустрије" је отворен са поздравним говором председника Европске комисије Жан-Клод Јункера и директора Светске банке - Кристалине Георгиеве. Формат је настављен конференцијом на високом нивоу, која је обухватила водеће теме из области одрживости, иновације и глобализација.

POGLEDAJTE SVE VESTI

Other News

12.9.2019

ПРЕДСТОЈИ ПЕТА МЕЂУНАРОДНА ЕТЕМ КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ФАСАДНОГ ИНЖИЊЕРИНГА

Дигитализација и аутоматизација у архитектури ће бити један од најважнијих елемената програма
Read more
7.6.2019

ЕТЕМ ЈЕ ПОСТАО ЧЛАН САВЕТА ВИСОКИХ ЗГРАДА И ГРАДСКОГ СТАНИШТА „ЦТБУХ“

ЕТЕМ се званично придружио међународном професионалном удружењу „Савет високих зграда и градског станишта“
Read more
6.3.2019

ЕТЕМ СА УСПЕШНИМ ПРЕДСТАВЉАЊЕМ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ BAU

Компанија „ЕТЕМ“ успешно је представила своја системска решења на међународном сајму BAU
Read more
6.3.2019

ЕТЕМ БУГАРСКА РАЗДВAJАПРОИЗВОДЊУ ЕКСТРУДИРАНИХ АЛУМИНИЈУМСКИХ ПРОФИЛА

Фирма „Етем Бугарска“, ћерка предузеће компаније Viohalco SA, одлучила је да раздвоји производњу екструдираних алуминијумских профила као и додатну обраду алуминијумских профила
Read more