ETEM Logo
ETEM Logo
Zatvori
7.6.2019

ЕТЕМ ЈЕ ПОСТАО ЧЛАН САВЕТА ВИСОКИХ ЗГРАДА И ГРАДСКОГ СТАНИШТА „ЦТБУХ“

PROČITAJTE VIŠE

ЕТЕМ се званично придружио међународном професионалном удружењу „Савет високих зграда и градског станишта“(ЦТБУХ) (CTBUH - Council on Tall Buildings and Urban Habitat). „ЦТБУХ“ је основан 1969. године и има за циљ да промовише размену најновијих информација о високим зградама широм света путем публикација, истраживања, јавних догађаја, радних група, веб ресурса и широке мреже међународних представника.

Придруживање компаније ЕТЕМ експертској организацији је дио стратегије ове компаније у циљу да прати најновије трендове у високоградњи и одрживом развоју урбане средине, како би задовољила специфичне потребе сваког тржишта и могла да понуди најсавременија системска решења за најизазовније пројекте. Компанија развија и нуди најсавременија системска решења високоградње која се успешно примењују у пројектима широм света.

Фасадна решења компаније ЕТЕМ су део највиших зграда у Бугарској. „Скај Форт“ у Софији, где компанија тренутно обавља послове, је једна је од њих. Овај небодер ће бити други објекат у саставу комплекса SofiaCapitalCityи по плану ће бити висок   202 м. Пре тога, компанија ЕТЕМ је активно учествовала у реализацији великог пројекта „Капитал Форт“, који је био први високи објекат пројекта и висок је 126 метара. На фасади новог небодера Софије поново ће бити постављен специјално разрађени модуларни фасадни систем Е99. Са планираном висином, фасада „Скај Форт-а“ има занимљив и изазовни облик, за који је ЕТЕМ-ов тим пронашао најбоља системска решења.

Мултидисциплинарни стручњаци компаније активно ће се укључити и у научни рад „Савета високих зграда и градског станишта“. У невладиној организацији  више од 2 милиона стручњака и специјалиста узајамно размењују искустава и корисну праксу пројектовања небодера, међу којима су предузетници, финансијери, архитекте, инжењери, урбанисти, добављачи и други стручњаци, чији послови су везани за стварање издржљивих градова.

 

Према најновијим подацима ЦТБУХ-а тренутно у свету има 133 ултра-висока небодера висине преко 300 метара. Три четвртине ових небодера изграђени су у последњих 10 година, ау наредних неколико година, планира се изградња још 20 небодера у истој групи, а за годину или две биће изграђена 7 нових ултра-високих небодера висине преко 420 метара.

POGLEDAJTE SVE VESTI

Other News

12.9.2019

ПРЕДСТОЈИ ПЕТА МЕЂУНАРОДНА ЕТЕМ КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ФАСАДНОГ ИНЖИЊЕРИНГА

Дигитализација и аутоматизација у архитектури ће бити један од најважнијих елемената програма
Read more
6.3.2019

EТЕМ УСПЕШНО СЕ ПРЕДСТАВИЛА СА ПРОЈЕКТОМ „InDeWaG“ НА "ДАНИМА ЕВРОПСКЕ ИНДУСТРИЈЕ"

Компанија ЕТЕМ је успешно представила пројект InDeWaG на "Данима европске индустрије"
Read more
6.3.2019

ЕТЕМ СА УСПЕШНИМ ПРЕДСТАВЉАЊЕМ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ BAU

Компанија „ЕТЕМ“ успешно је представила своја системска решења на међународном сајму BAU
Read more
6.3.2019

ЕТЕМ БУГАРСКА РАЗДВAJАПРОИЗВОДЊУ ЕКСТРУДИРАНИХ АЛУМИНИЈУМСКИХ ПРОФИЛА

Фирма „Етем Бугарска“, ћерка предузеће компаније Viohalco SA, одлучила је да раздвоји производњу екструдираних алуминијумских профила као и додатну обраду алуминијумских профила
Read more