ETEM Logo
ETEM Logo
Zatvori
12.9.2019

ПРЕДСТОЈИ ПЕТА МЕЂУНАРОДНА ЕТЕМ КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТЕМУ ФАСАДНОГ ИНЖИЊЕРИНГА

PROČITAJTE VIŠE

Дана 16. новембра ове године ЕТЕМ ће поново окупити светска позната имена у сфери архитектуре на Међународној конференцији о фасадном инжењерингу. Сваке друге године, овај догађај се претвара у професионалну платформу,на којој се презентују најновије иновације и трендове у фасадном инжењерингу, најновије идеје и концепти у области архитектуре и одрживог урбаног развоја, као и најновије грађевинске технологије.

Предстојеће пето издање ће се одржати уз подршку Америчког Саветаза високе зградеиГрадско станиште (CTBUH),чији је члан ЕТЕМ. Главни фокус конференције биће пројектовање, изградња и коришћење високих зграда у урбаној средини, као и најновији трендови и решења у фасадном инжењерингу небодера. У фокусу форума биће дигитализација у архитектури, аутоматизација различитих процеса и најновија технолошка решења за заштиту од сунца.

Пета међународна конференција обећава динамичан програм са инспиративним презентацијама водећих стручњака из области архитектуре и фасадног инжењеринга. Ове године, поново ће узети учешће светски познати стручњаци из сфере различитих  индустрија, који ће пружити нове увиде у најновијим трендовима и иновацијама у дизајну.

Међу лекторима, који су потврдили своје учешће, издваја се име Мирона Мутијабе, главног пројектантау Zaha Hadid Architects. Он ће представити иновативне архитектонске пројекте и коришћење нових прорачунских техника у пројектирању и рационализацији сложених фасада. Мирон Мутијаба учествује у реализацији великих пројеката као што су небодери Signature Towers, који се уздижу у заливу Дубаија и легендарна зграда Jockey Club Innovation Tower, која је постала нова покретачка снага у развоју Хонг Конга, као центар за развојну делатност и дизајну Азији. Мирон Мутијаба је део тима, који је пројектовао Morpheus Hotel са 5 звездица у Макау. Morpheus је прва на свету високоградња са егзоскелетом у слободном облику, која покрива преко 12.000 м2фасаде. Он је одговоран за прорачун компоненти фасаде хотела Morpheus, укључујући целокупно  пројектирање и рационализацију алуминијумске облоге.

Стивен Кенеди, који је придружени партнер у Архитектонском бироу Grimshaw, представиће разне иновативне пројектантске технике и решења у реализацији архитектонских објеката у складу са природним околишом. Тренутно Стивен Кенеди ради на динамичном међународном портфељу пројеката, који имају у циљу заштиту и промовирање еколошког, природног и културног наслеђа. Један такав пројекат је Oman Botanic Garden (Ботаничка башта Омана), којије у процедури изградње у подножју планине Ал-Хаџар. У Ботаничкој башти комбиноваће се узгој, истраживање и очување богате локалне флоре Омана, путем разноврстних активности за очувања биљака, еколошке едукације и вртларства. Стивен Кенеди је и директор Scale Rule – колектива архитеката и инжењера, који промовише културну разноликости усмерава јавну посвећеност ка изградњи одрживог урбаног окружења.

Своје учешће на конференцији потврдио је и Пабло Заморано, руководилац одељења „Geometry&Computationaldesignу Heatherwick Studio, који има велико искуство у примени нових технологија и техника, као и у извођењу изазовних геометрија. Пабло Заморано је заменик руководиоца пројекта Coal Drops Yard, амблематични пројекат - градска четврт намењена малопродајии јавни простор у Кингс Кросу у Лондону. Током 2014. године, студију је поверен посао за генерално преиспитивање ове градске четврти и изазов, да се изврши трансформација застарелих зграда и дугих угаоних објеката у оживљено место, намењено малопродаји и месту за састанке. Пабло Заморано је ангажован на развоју геометрије пројекта,као и у координацији производње свих сложених компоненти.

Део програма конференције биће и Георги Петров, који је придружени директор, сграђевински инжењер у SOM (Skidmore, Owings&MerrillLLP).Он има велико изкуство у различитим изазовним типологијама и пројектима, укључујући корпоративне и трговинске канцеларије, саобраћајне зграде и зграде културе, као и специјалне стаклене и челичне конструкције. Георги Петров ради на структуралном дизајну Националног музеја војске Седињених Држава (Форт Белвар, Вирџинија) - сложени комплекс, који се састоји од музеја, центра за одржавање, паркинга, изложбених сала, церемонијалних простора и сала за састанке, смештених на 85 акри земље.

На Форуму ће узету учешће са својом презентацијом и Николаус Сундхолм,водеђи инжењер гигантаThorntonTomasetti. Тренутно, стручни тим Thornton Tomasetti-ја ради на конструкцијском дизајну куле Jeddah Tower,која ће 2020. године постати највиша зграда на свету и прва грађевина која досеже висину од 1 километар.

Из ЕТЕМ-а обећавају динамичан програм и иновативне идеје, које ће пружити  надахнуће публици.

Можете пратити актуалну информацију о догађају и о лекторима, који ће учествовати у форуму - facadeconference.com

POGLEDAJTE SVE VESTI

Other News

28.11.2019

ПЕТА МЕЂУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ФАСАДА ЕТЕМ-А ОКУПЉА СВЕТСКА ИМЕНА ИЗ АРХИТЕКТУРЕ

Архитекта Мирон Мутиjаба представио је прву зграду егзоскелета у слободном облику на свету
Read more
21.11.2019

ЕТХЕМ УКЉУЧУЈЕ HYLINE СИСТЕМЕ У СВОЈ ПОРТФОЛИO

Компанија ће бити ексклузивни представник бренда за југоисточну Европу
Read more
7.6.2019

ЕТЕМ ЈЕ ПОСТАО ЧЛАН САВЕТА ВИСОКИХ ЗГРАДА И ГРАДСКОГ СТАНИШТА „ЦТБУХ“

ЕТЕМ се званично придружио међународном професионалном удружењу „Савет високих зграда и градског станишта“
Read more
6.3.2019

EТЕМ УСПЕШНО СЕ ПРЕДСТАВИЛА СА ПРОЈЕКТОМ „InDeWaG“ НА "ДАНИМА ЕВРОПСКЕ ИНДУСТРИЈЕ"

Компанија ЕТЕМ је успешно представила пројект InDeWaG на "Данима европске индустрије"
Read more